Zonnepanelen

Daar krijg je energie van

Wat moet je weten over zonnepanelen?

Bereken je prijs

 

Met de opbrengst van zonnepanelen neem je opnieuw controle over je elektriciteitskosten. Bereken meteen online de prijs van jouw installatie!

Kies het type panelen: een scherp geprijsd zonnepaneel van 360 wattpiek of een hoogrendement paneel van 375 wattpiek. 

In de offerte zijn niet enkel de materialen inbegrepen, maar ook de plaatsing. Via een draadloos monitoringsysteem kan je het rendement overal volgen.

Heb je liever dat een IZEN-expert contact met je opneemt en je persoonlijk online advies geeft? Geen probleem!

Vul hier enkele gegevens in en je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd!

TSMC

Zonnepanelen

Kies voor zonnepanelen van 360 wattpiek of voor hoogrendement zonnepanelen van 375 wattpiek. 

  

Omvormer voor batterij

In het pakket zit standaard een batterij compatibele omvormer van Solis inbegrepen. Deze kan je ook combineren met Power Optimizers om de invloed van schaduw te verminderen.  De omvormer werkt met het uitbreidbare batterijpakket van Pylontech.

 

Montagemateriaal

Montage

Kwalitatief bevestigingssysteem

Groene stroommeter

Keuring

Verplichte keuring inbegrepen

Montagemateriaal

Monitoring

Hou je opbrengst online bij

Plaatsing

Plaatsing

Plaatsing door ervaren installateurs

Voordelen zonnepanelen

Vijf redenen waarom zonnepanelen goed voor je zijn:

  • Bespaar op je energiefactuur
  • Word energie-onafhankelijk: met zonnepanelen weet je wat je mag verwachten voor de komende 25 jaar
  • Verhoog de waarde van je woning
  • Verlaag het e-peil van je woning
  • Investeer in je kinderen en zorg zélf voor verduurzaming

 

-

ervaringen met IZEN

 

"Ik koos in de eerste plaats voor IZEN omdat ze de goedkoopste waren.

Mijn zonnepanelen lager er echt snel op. De plaatsing verliep professioneel en de mannen hebben alles proper afgewerkt."

Tony uit Oudenaarde

 

 

“Ik ben in de wolken over de service van IZEN. Correct en vriendelijk, ik heb spijt dat ik niet vroeger zonnepanelen heb gelegd.”

Patrick, ondernemer

 

 

 

Opbrengst van zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de afwijking van het zuiden, de hellinggraad van de panelen en de omvormer. In werkelijkheid ligt de opbrengst dus altijd lager dan het vermogen van de installatie. Ideaal georiënteerde panelen brengen in België zo’n 89% van het vermogen op.

Bereken zelf je offerte en de opbrengst van jouw installatie! Of laat een IZEN zonne-expert telefonisch contact met je opnemen voor een persoonlijk online advies. 

 

 

Opbrengst van zonnepanelen

Netvergoeding

Netvergoeding?

Via de elektriciteitsfactuur betaalt iedereen ook voor het gebruik van het elektriciteitsnet, die taks wordt bepaald op basis van je verbruik. Als je zonnepanelen hebt, heb je een lager verbruik. Daardoor betaal je dus veel minder of zelfs niets voor elektriciteit.

Maar als eigenaar van zonnepanelen maak je wél nog gebruik van dat net: je zet er energie op én haalt er ook weer af. Het is dus eerlijk dat je net als alle andere mensen bijdraagt voor de kosten van dat net. Om dat te compenseren wordt er een vergoeding voor het gebruik van het net gevraagd aan mensen met zonnepanelen: de netvergoeding oftewel het prosumententarief. 

 

Hoeveel?

De netvergoeding wordt berekend op basis van het vermogen van de omvormer en is afhankelijk van je netbeheerder. Gemiddeld gaat het om €92 per kW vermogen van de omvormer per jaar.

Plaats je bijvoorbeeld 16 zonnepanelen en een omvormer van 3kW (vermogen van 3,3kW) dan is de netvergoeding ongeveer €303 per jaar (€92 x 3,3).

Heb je maar 10 panelen en een omvormer van 2kW (vermogen van 2,2kW) dan bedraagt je netvergoeding maar €202 per jaar.

Als je geen zonnepanelen hebt, betaal je echter veel meer voor het gebruik van het net. Ongeveer één derde van je elektriciteitsfactuur bestaat uit netwerkkosten en heffingen. Kijk maar eens na!

Meer details over de netvergoeding vind je op de website van de VREG.

IZEN energy systems nv is erkend kredietbemiddelaar, agent in nevenfunctie bij FSMA. Erkenning volgens bepalingen in Boek VII WER Art. 184 en volgende.

Belfius Bank NV, Karel Rogierplein 11, te B-1210 Brussel, België – IBAN BE23 0529 0064 6991 - BIC GKCCBEBB – RPR Brussel BTW BE 0403.201.185