Zonnepanelen

Daar krijg je energie van

Hoe werkt het?

Vaakgestelde vragen

Algemene vragen

Het duurt 2 uur om dit batterijpakket aan vol vermogen te laden of te ontladen. Op het moment dat er zonneproductie is en er geen verbruik is, wordt de batterij geladen. Passeert er net een wolkje voor de zon en heb je energie nodig, dan wordt je batterij ontladen. De thuisbatterij is dus een slimme sturing die ervoor zorgt dat er zo weinig mogelijk energie op het net gaat. Doorheen de dag wordt jouw batterij geladen en ontladen.

Je betaalt enkel prosumententarief als je gebruik maakt van de terugdraaiende teller. Heb je reeds een digitale meter, dan vervalt het terugdraaiende principe van de teller en betaal je dus ook geen prosumententarief meer.

Dit hangt af van jouw persoonlijke verbruiksprofiel. Op welke momenten van de dag verbruik je het meeste stroom. De adviseur zal bekijken wat voor jouw situatie de beste oplossing is. Uiteraard speelt de beschikbare ruimte op het dak ook een bepalende rol.

Ja, absoluut. 

De adviseur bekijkt de installatie op voorhand om een juiste inschatting te kunnen maken van de aanpassingen bij plaatsing van de thuisbatterij. Er zijn verschillende mogelijkheden; plaatsen van een extra batterij omvormer of vervanging van bestaande omvormer.

IZEN werkt met een beproefde batterijtechnologie, al meer dan 10 jaar worden er thuisbatterijen in Duitsland geïnstalleerd. De levensduur van de Pylontech thuisbatterij wordt geschat op 15 jaar. Naar garanties moet deze thuisbatterij na 10 jaar nog minstens 60% van zijn capaciteit hebben.

Ja, alle installaties die worden geplaatst na 1 januari 2021 zullen automatisch gecontacteerd worden door de netbeheerder voor het plaatsen van een digitale meter.

Zonnepanelen

IZEN heeft een individueel afvalstoffenplan voor de recuperatie en recyclage van fotovoltaïsche zonnepanelen die door IZEN op de markt werden gebracht. Dit individueel afvalstoffenplan is goedgekeurd door OVAM.

Afgedankte zonnepanelen kunnen gratis bij IZEN worden afgeleverd ; Achterstenhoek 5, 2275 Lille. Deze afgedankte zonnepanelen worden door een gespecialiseerd bedrijf verwerkt en voor 99,50 % hergebruikt.

 

Thuisbatterij

De bijdrage voor de recyclage van de thuisbatterij is inbegrepen in de IZEN offerte (=  2.39€/kg). Door deze bijdrage zal je de thuisbatterij gratis kunnen inleveren bij IZEN, Achterstenhoek 5, 2275 Lille.

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de afwijking van het zuiden, de hellinggraad van de panelen en de omvormer. In werkelijkheid ligt de opbrengst dus altijd lager dan het vermogen van de installatie. Ideaal georiënteerde panelen brengen in België zo’n 89% van het vermogen op.

De meeste panelen worden geproduceerd in China, de marktleider in de productie en technologische ontwikkeling van zonnepanlen.

De zonnepanelen die IZEN plaatst, meten ongeveer 1m5 op 1m77. Je kan ze zowel in portrait als in landscape leggen.

Na de installatie

Dit kan zeker, mits je voldoet aan de voorwaarden van beide premies. 

Deze vind je terug via onderstaande links.

1)     Premie zonnepanelen

2)     Premie thuisbatterij

Via onderstaande links vind je de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om aanspraak te kunnen maken op de premies die momenteel van toepassing zijn.

 

1)     Premie zonnepanelen

  

2)     Premie thuisbatterij

 

3)     Retroactieve-investeringspremie

Indien je reeds beschikt over een digitale meter, kan je een vergoeding krijgen voor de stroom die je op het net injecteert. Dit is de injectievergoeding. Via het platform van Stroomverdeler kan je ook kiezen aan wie je jouw stroom wenst te verkopen. Zo houd je zelf de controle over jouw eigen opgebrachte energie. 

www.stroomverdeler.be

Ja, dit zit standaard inbegrepen in de IZEN pakketprijzen en wordt aangevraagd door IZEN na plaatsing van je zonne-installatie.

Het glas van zonnepanelen is zelfreinigend, waardoor vuil er bij regen afspoelt. Je hoeft zonnepanelen dus niet te kuisen.

IZEN deed zelf de test door een deel van een park te reinigen en een ander deel niet. Gedurende enkele dagen was er een rendementsverschil van zo'n 3%. Maar na enkele dagen was dat verschil verdwenen. Dat komt doordat het glas automatisch gereinigd wordt door de weersomstandigheden.

Enkel wanneer je zonnepanelen plaatst in een hoek lager dan 10° of in de buurt van een bedrijf dat stof veroorzaakt, kan het interessant zijn je zonnepanelen af en toe te reinigen. Gebruik nooit een hogedrukreiniger of zeep.

IZEN maakt voor jou een afspraak met een erkende keurder. De prijs van de keuring is inbegrepen in het pakket. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om vooraf de huishoudelijke elektrische installatie in orde te brengen.

Installateur IZEN

Bij IZEN betaal je vooraf GEEN voorschot, zo ben je gerust. Betalen doe je ten laatste 7 dagen na de factuurdatum.

IZEN energy systems is een hernieuwbare energiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring. IZEN is 100% Belgisch en werd oorspronkelijk opgericht als coöperatieve. Meer dan 30 jaar geleden installeerden de medewerkers hun eerste zonneboiler voor de opwarming van sanitair water. Die zonneboiler werkt vandaag nog altijd perfect; van duurzaamheid gesproken!

Vandaag installeert IZEN naast zonneboilers ook zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en warmtepompboilers. Met zijn 170 medewerkers staat IZEN in voor de volledige opvolging van het systeem. Van berekening tot service na verkoop. In 2014 won IZEN nog de eerste editie van de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen, nadien volgden er nog veel meer.

Garantie en kwaliteit

Thuisbatterijen zijn geen nieuwe technologie. In Duitsland draaien er ondertussen al meer dan 270 000 zonnesystemen met thuisbatterij. We raden wel altijd aan om te melden bij je brandverzekering dat je zonnepanelen en een thuisbatterij hebt laten installeren.

Je krijgt standaard 10 jaar productgarantie op je thuisbatterij.

Wanneer je zonnepanelen plaatst, is het belangrijk dat je dat aangeeft bij je verzekeraar. Zij nemen storm- en brandschade aan de zonnepanelen dan mee op in je brandverzekering. Bij sommige verzekeraars stijgt je premie licht, bij andere blijft die hetzelfde.

Je krijgt standaard 10 jaar productgarantie op je omvormer.

Je hebt recht op een vermogensgarantie van 25 jaar op de zonnepanelen. Na 25 jaar moet het vermogen van de zonnepanelen nog minimum 80% van hun oorspronkelijke vermogen zijn. Ook is er een productgarantie per paneel en omvormer. Deze is afhankelijk van het type paneel/omvormer dat je hebt en varieert tussen de 10 - 25 jaar.

 

IZEN energy systems nv is erkend kredietbemiddelaar, agent in nevenfunctie bij FSMA. Erkenning volgens bepalingen in Boek VII WER Art. 184 en volgende.

Belfius Bank NV, Karel Rogierplein 11, te B-1210 Brussel, België – IBAN BE23 0529 0064 6991 - BIC GKCCBEBB – RPR Brussel BTW BE 0403.201.185